Sposób przygotowania

Biszkopt: Utrzeć białka na sztywną pianę dodać cukier,żółtka i na koniec mąkę wymieszana z proszkiem. Nie miksować! Piec 20-30 min w tem. 180 stopni. Po wystygnięciu przeciąć na pół.
Warstwa budyniowa: Ugotować na wodzie i soku z cytryn- budynie. Ostudzić. Rozetrzeć margarynę z cukrem i dodać po łyżce masę budyniową.
Śmietanę ubić z fixem.

Kolejność: Najpierw biszkopt, nastepnie warstwę budyniową na nią śmietanę i na koniec biszkopt. Wierzch ozdobić np lukrem

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny placuszek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    Pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    na deser wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Super ciacho :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    świetne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !