Sposób przygotowania

Żółka utrzeć z cukrem(ja dałam 2 czubate łyżki) na jednolitą masę. Do szklanki wlać mleko, wsypać mąke pszenną, mąke ziemniaczaną. Wszystko razem połączyć. Do rondelka wlać resztę mleka i dodać masło. Do gorącego mleka dodać kakao i cukier waniliowy, gdy składniki połączą się ze sobą, wlać powoli szklankę mleka z mąkami. Zagotować mleko i trzymać na gazie/ogniu 2-3 minuty. Następnie zdjąć rondelek z ognia, do pwostałej zupki wlać powoli utarte żółtka- cały czas mieszając, np. za pomocą trzepaczki. Przygotowaną zupkę rozlać do talerzy, przed podaniem posypać odrobiną startej czekolady, oddzielnie podać zmiażdzone herbatniki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !