Sposób przygotowania

Dynię obieramy, kroimy w grubą kostkę, zalewamy wodą. Dodajemy do niej ziele angielskie i liście laurowe, pokrojony plasterki czosnek, pierz, szczyptę chilli i gotujemy ok 20 min aż dynia będzie miękka. Wyławiamy z zupy ziarenka ziela ang, liście laurowe, dodajemy sól, tymianek, rozdrobniony ser i miksujemy zupę na gładki krem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    O właśnie już od dłuższego czasu szukałam ciekawego zastosowania wędzonego tofu - i proszę - nareszcie mi się udało!!! Wypróbuję ten przepis na pewno !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    polecam - ja uwielbiam wędzone tofu - po więcej z nim przepisów zapraszam na http://smakuje.blox.pl
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renia1

    ooo jakie faaajne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetnie podana
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ładnie podana
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna21

    Ciekawie brzmi. Przy najbliższej okazji koniecznie wypróbuję. Ja gotuję zupę dyniową z ziemniakami. Jest wtedy bardziej kremowa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !