Sposób przygotowania

Miód i masło roztopić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami, dodać roztopione masło z miodem, wymieszać i ostudzić. Przygotowaną masę wymieszać z jajkami i cukrem pudrem. Wyłożyć ciasto na stolnicę i wyrobić ciasto takie jak na makaron. Wałkować na grubość 0,5 cm i wykrawać foremkami różne kształty. Lekko zrumienić w nagrzanym piekarniku, po upieczeniu ozdobić według uznania.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Prześliczne i pewnie przepyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    nie ma to jak świąteczne pierniczki ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    śliczne i smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zapożyczam przepis, niedługo się przyda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !