Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z margayną i z cukrem na puszysta i gładką masę,dodać z startą na tarce skórkę cytrynową.Ubić na sztywno pianę z białek i dodać po łyżce do masy żółtkowej cały czas mieszając.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i po łyżce dodawać do przygotowanej masy.Dokładnie wymieszać i wylać do foremki i piec około 40 min w tem .180 stopni.
Z cukru pudru oraz z soku wyciśnietego z 1/2 cytyny przygotować lukier,ucierając razem aż lukier zgęstnieje i powiększy swoją objętość.
Upieczone ciasto gdy ostygnie ,polukrować.
u

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !