Sposób przygotowania

Warzywa (seler, pietruszkę, marchewkę) ugotować, ostudzić a następnie zetrzeć na tarce ewentualnie rozgnieść widelcem. Na patelni podsmażyć pokrojona kosteczkę cebulę i pieczarki. Wystudzić. Dodać posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną w kostkę cebulkę, starty ser i rozbełtane jajko i resztę składników. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Przyprawić do smaku. Masę wlać do podłużnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec najpierw przez 20 minut tylko spód potem dół i górę. Piec aż zacznie się rumienić.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    EwelinaKR

    Fajne to Ciasta warzywnego jeszcze nie próbowałam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne ciasto!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    nikusonka

    wygląda elegancko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    ciekawy przepis!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    podoba mi się:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    podoba mi się:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    niezłe ciasto, przypomina trochę pasztet :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !