Sposób przygotowania

Makaron ugotować na osolonej wodzie, odcedzić. Szynkę pokroić w słupki, cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Posiekane pieczarki smażyć z cebulę parę minut, dodać szynkę, wymieszać. Pomidory z puszki dodać do pieczarek, dodać groszek i gotować pod przykryciem kilka minut. Makaron przełożyć do żaroodpornego naczynia posmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką, polać sosem, posypać serem, zapiec w piekarniku przez około 10 minut w temperaturze 200 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam wszelkiego rodzaju zapiekanki.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !