Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w skórkach, wystudzić, obrać, pokroić w plasterki. Ugotowane mięso odcedzić z rosołu, oddzielić od kości, zemleć. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć w części tłuszczu. Wymieszać mięso z cebulą, jajkiem i przyprawami. Wysmarować naczynie żaroodporne tłuszczem, wysypać bułką tartą. Włożyć połowę pokrojonych ziemniaków, posmarować warstwą mięsa, przykryć drugą warstwą ziemniaków. Śmietanę rozmieszać z mąką, polać po wierzchu potrawę i wstawić do zapieczenia. Warstwy ziemniaków trzeba osolić i oprószyć pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !