Sposób przygotowania

Cebulę obrać i drobno posiekać.
Łodygi selera naciowego oczyścić i pokroić w plasterki.

Masło stopić, dodać cebulę oraz seler.

Smażyć, często mieszając, przez mniej więcej 5 minut.
Następnie zalać gorącym bulionem warzywnym i gotować pod przykryciem przez około 9 - 11 minut.
Ser rozgnieść widelcem.
Połączyć ze śmietaną.
Dodać do zupy.
Wymieszać.

Zupę zmiksować lub przetrzeć przez sito.
Gruszkę umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół, wykroić gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z kawałkami gruszki.

Każdą porcję ozdobić plasterkiem gruszki i liśćmi selera naciowego.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !