Sposób przygotowania

Masło rozpuścić. Dodać miód, cukier oraz przyprawę do piernika.
Podgrzewać na małym ogniu, nie dopuścić do zagotowania. Pozostawić do
przestygnięcia. Mąkę przesiać z sodą. Dodać jajko oraz roztopiony miód
i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i odstawić do lodówki na ok 6-8
godzin. Po tym czasie ciasto podzielić na kilka części i rozwałkować
cienko. Powycinać wzorki za pomocą foremek do pieczenia i piec ok 8 -
10 min. w temp. 160\'C. na złoty kolorek. Zimne pierniczki lukrować wg
uznania. Smacznego !!

Pierniczki nie wymagają \"leżakowania\" są one bowiem mięciutkie i
kruche, zaraz po zrobieniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Piękne i apetyczne pierniczki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ładne,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    już czuję tem wspaniały zapach
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    juz upieklas pierniczki, jakie sliczne!!! Ja pieke w weekend!
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobre
  • 1
    mexico
    Opublikowano

    marika_4466

    zrobię w tym roku :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Śliczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ślicznie udekorowane;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !