Sposób przygotowania

Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy cienką warstwą na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 minut w temp. 180st. Po tym czasie biszkopt wyciągamy i studzimy.

Jabłka obieramy, kroimy w drobną kostkę, a następnie chwile przesmażamy lub obgotowujemy. Galaretki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, a następnie dodajemy do nich jabłka. Całość przelewamy na biszkopt i czekamy do wystygnięcia.

Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i rozsmarowujemy na jabłkach. Całość posypujemy dla ozdoby kakao.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Ciasto wygląda bardzo apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pięknie wygląda;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    bardzo fajne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    wygląda świetnie :)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    chętnie bym zjadła takiej szarlotki
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda bajecznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    wspaniały deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Super wygląd.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    pyszne
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pysznie wygląda,aż wzroku nie można oderwać.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawa wersja
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    cudowna...:)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    rewelacyjne ciasto !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !