Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry, zasypać cukrem i pozostawić na dwie godz. Następnie zlać syrop, wymieszać z dwiema szklankami maki, szklanką pokrojonych orzechów, jajkami, łyżeczką sody, łyżką kakao, proszkiem do pieczenia i olejem. Na końcu dodać jabłka, zamieszać. Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej folią aluminiową i piec około 40 min. w temp.180 stopni

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    super ciasto
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne musi być takie ciasto, mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zbigniew1975

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !