Sposób przygotowania

Do mąki dodać rozmrożony szpinak, jajka, olej, mleko. Ciasto dokładnie wyrobić drewnianą łyżką, wyłożyć na deskę zwilżoną wodą i nożem odcinać cienkie podłużne kluski wprost do wrzącej osolonej wody. Gotować przez chwilę, odcedzić. Podawać polane ztopionym boczkiem ze skwarkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Ciekawe ,takich klusek jeszcze nie jadłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    lubię takie kluseczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetny pomysł, no i muszą super apetycznie wyglądać ... :P)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !