Sposób przygotowania

Wodę z tłuszczem i solą zagotować. Do wrzątku wsypać mąkę, ciągle mieszając rozbijać grudki. Zestawić gdy ciasto stanie się szkliste. Gdy lekko przestygnie wbijać po 1 jajku i ucierać. Z gotowego ciasta łyżką kłaść na wysmarowanej blasze porcje ciasta wielkości niewielkiego jabłka. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 190 stopni i piec około 30 minut. Podczas pieczenie nie otwierać piekarnika, gdyż ptysie opadną. Wyjąć gdy ciasto jest złociste, rumiane i suche. Po upieczeniu przekroić wzdłuż i napełniać kremem lub farszem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !