Sposób przygotowania

Kaczkę rozciąć wzdłuż kręgosłupa, natrzeć przyprawami, posmarować tłuszczem i wstawić do pieczenia. Gdy mięso się zrumieni skropić wodą. Warzywa pokroić w drobną kostkę, posypać nimi podpieczone mięso, oblać sosem i dalej piec. Pod koniec pieczenia dodać groszek, pokrojone pomidory i jabłka. Wyjąć mięso, podzielić na porcje, a warzywa oprószyć mąką, zagotować. Podawać z warzywami i ziemniakami posypanymi natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super smaczne skąd taka nazwa?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !