Sposób przygotowania

Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, wysypać bułką tartą. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, obgotować w osolonej wodzie. Mielonkę wieprzową bardzo drobno pokroić. Jajka bardzo dokładnie wymieszać ze śmietaną. Włożyć do masy pokrojoną mielonkę i dodać posiekana natkę z pietruszki. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę ziemniaków, przełożyć sosem, przykryć ziemniakami i znów posmarować sosem. Warstwy ziemniaków oprószyć odrobiną pieprzu. Zapiec w piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    To musi być pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !