Sposób przygotowania

Watróbkę oczyścić,,pokroić ,słonine też pokroić w grubą kostkę.Cebule obrać posiekać udusić na maśle.Wątróbkę i słoninę przepuścić 2 razy przez maszynkę do mielenia mięsa.Przy powtórnym mieleniu dodać cebule.Masę przykryć,odstawić w chłodne miejsce.Na patelni rozpuścić masło,dodać mąkę,wymieszać,wlać rosół,pogotować minutę,zestawić z ognia i dodać śmietanę.Ostudzić.Jajka utrzepać z anchois,dodać do sosu.Doprawić papryką,imbirem,solą i połaczyć za zmieloną masą.Dno i boki średniej wielkości formy do pieczenia wyłożyć cienkimi plastrami słoniny,tak aby spora część płatów wystawała na zewnątrz.Formę równomiernie wypełnić przyrządzoną masą.Formę owinąć folią aluminiową,aby pasztet nie wysechł podczas pieczenia.Piec wnagrzanym piekarniku w temp.180 stopni przez 90 minut.Po upieczeniu zdjąć folię.Gdy ostygnie przykryć i wstawić w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    taki swój pasztecik jest pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny jest taki pasztet, super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny jest taki pasztet, super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    super przepisik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !