Sposób przygotowania

Truskawki oczyścić i przekroić na ćwiartki. Żółtka ubijać z cukrem na parze aż masa zbieleje. Gdy jest już gęsta dolewać powoli sok pomarańczowy. Przerwać ubijanie gdy masa będzie cienką nitką odrywała się od mieszaczek. Dodać cynamon i wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć truskawki, zalać masą i posypać migdałami. Wstawić do piekarnika na 150 stopni i zapiekać aż wierzch się zrumieni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Bardzo apetycznie wygląda :)
  • 0
    th-2
    Opublikowano

    atort111

    truskawki, to lubię
  • 0
    img_2616
    Opublikowano

    asiatok

    Sezon na truskawki się rozpoczął, więć ... do zrobienia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !