Sposób przygotowania

mąkę posiekać z masłem,dodać cukier puder,cukier waniliowy i żółtka,zagnieść ciasto,zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 0,5godz.nożem odciąć 3/4 ciasta resztę zamrozić,wylepić większą część na dno tortownicy nakłuć widelcem,podpiec 15min.w temp.200st.jabłka obrać wyjąć gniazda nasienne,pokroić,wymieszać z brązowym cukrem i szczyptą cynamonu,1/3 jabłek poddusić z odrobiną wody i wymieszać z resztą jabłek,rozłożyć na podpieczonym cieście,na wierzch zetrzeć ciasto wyjęte z żamrażarki,piec ok.40min.w temp.180st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    U mnie szarlotka jest zawsze mile widziana:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    wygląda super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    moje ulubione ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !