Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek,ubij na sztywną piane z dodatkiem szczypty soli.Dalej ubijając,dosyp cukier.Następnie piane połącz z żółtkami i mąka wymieszana z proszkiem. Rozgrzej masło,rozprowadź je po powierzchni patelni.Wylej całe ciasto,wyrównaj.Przykryj na wolnym ogniu podgrzewaj około 15min.Gdy omlet się zetnie,podważ go łopatka i ostrożnie przewróć,wyrośnięty omlet ,przykryj i podsmażaj aż się przyrumieni.Omlet rozetnij na dwie porcje.każdą polej syropem i posyp opłukanymi owocami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Dawno nie robiłam omletu i właśnie się do niego przymierzam od kulku dni. Fajny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    pych
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !