Sposób przygotowania

upiec dwa biszkopty,białka oddzielić od żółtek ubić na sztywno,stopniowo dodawać cukier,pojedyńczo żółtka i resztę składników,delikatnie mieszając do uzyskania puszystej piany,wylać do tortownicy i piec w temp.180st ok.20-25min.krem przygotować ubijając schłodzoną śmietanę i dodając śmietanfixy i cukier puder do smaku,całość ubić na puszystą pianę,biszkopt po wystygnięciu pokroić na plastry i przygotowanym wcześniej kremem smarować placki zanim położymy krem to placki można lekko skropić wodą z cukrem i cytryną każdy placek przed nałożeniem kremu posmarować dżemem,tak przełożony biszkopt udekorować owocami i schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    heh pomarzyć o wiośnie zawsze można
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    smakowity ten torcik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    apetycznie się zapowiada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !