Sposób przygotowania

Na małym ogniu roztapiamy masło i margarynę i odstawiamy do ostygnięcia. Oddzielamy białka od żółtek. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, mleko, aromat waniliowy, żółtka, ostudzone masło i margarynę i dokładnie mieszamy. W drugiej misce ubijamy białka na sztywną pianę. Przekładamy ją do ciasta i delikatnie mieszamy do momentu otrzymania jednolitej masy. Formę do pieczenia można wysmarować tłuszczem i posypać bułka tarta lub mąką. Na blachę nakładamy ciasto i łyżką wyrównujemy powierzchnię. Następnie gęsto układamy umytą i oczyszczona aronię. Pieczemy przez ok 45 min w temperaturze ok 180 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !