Sposób przygotowania

Bułkę namoczyc w wodzie ,odcisnąć i wymieszać z mięsem mielonym,jajkiem,oraz obrana i posiekana cebula i natka pietruszki.doprawic do smaku sola i pieprzem.masę dokładnie wyrobić.Pieczarki oczyścić ,umyc i osuszyć a nastepnie zetrzeć na tarce,podsmażyc na oleju i dodać do mięsa,Z masy miesnej formować kulki ,lekko spłaszczać je dłonią.Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor ze wszystkich stron.Po kilku minutach przykryć patelnię pokrywką i smazyc na małym ogniu jeszcze kilka minut.Mozna podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami oraz surówką z czerwonej kapusty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mielone i na ciepło i na zimno..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !