Sposób przygotowania

Jagnięcine i boczek pokroić. Skropić oliwą. Cebulę, seler i marchewkę posiekać i podsmażyć. Dodać mięso. Gdy mięso zarumieni się, dodać szklanke białego wina. Kiedy wino wyparuje, dodać pokrojone pomidory, pietruszkę, pieprz i oregano. Smażyć na wolnym ogniu. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, można dodać niewielka ilość wody. Przed podaniem polać mięso sosem z patelni.

Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podobno to zdrowe mięso
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajne, szkoda ze jagnięcina tak dostepna
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !