Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki włoskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 15 dkg
kasztany jadalne 0,5 kg
rum 1 łyżka
polewa czekoladowa 1 opak
tarta czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki włoskie

Kasztany ugotować, obrać, zważyć i zemleć w maszynce. Ugotować gęsty syrop z cukru i wody, wmieszać do niego masę kasztanową i rum. Gdy masa ostygnie, toczyć kulki, maczać w polewie czekoladowej ( na widelcu ) i w utartej suchej czekoladzie. Osuszyć w chłodnym miejscu i ułożyć w papierowych foremkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak