Sposób przygotowania

Pora kroimy w półplasterki i dobrze płuczemy na durszlaku. Odsączamy i przesypujemy solą, odstawiamy na 15 minut, żeby zmiękł.
W tym czasie kroimy seler naciowy w plasterki, jabłka ze skórką i kiszone ogórki w drobną kostkę. Mieszamy wszystko, dodajemy pieprze i tymianek ( ile kto lubi). Polewamy jogurtem i dodajemy musztardę do smaku. Po wymieszaniu wstawiamy do lodówki na co ajmniej 15 minut do \"przegryzienia się\".
Sałatka jest pyszna do wędlin i mięsa.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    :) tą sałatkę to ja nazywam \"sałatką teściowej\" bo własnie u teściowej próbowałam jej po raz pierwszy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    uwielbiam sałatki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    por z selerem dwa bratanki :o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !