Sposób przygotowania

jajka całe wbijamy do miski i miksujemy, dodajemy cukier, olej wode i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. razem wszystko miksując na jednolitą masę. Następnie dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 2 łyżki mąki, a do drugiej 2 łyżki kakao. I miksujemy.
Do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą foremki wlewamy na przemian raz ciemną raz jasnąmasę. Foremka jak na babkę prostokatna. Pieczemy w temperaturze 200C około godziny.

Mozemy polać upieczoną babkę roztopioną gorzką czekoladą lub zrobić polewę.

Polewa:
Wszystkie składniki wkładamy do garnuszka i podgrzewamy(nie wolno zagotować), ciągle mieszając aż powstanie jednolita masa. Następnie oblac ciasto i pozostawić do ostygnięcia. Mozemy posypac kokosem lub kolorowymi cukiereczkami.

Smacznego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Fajna babka:) Też taką podobną czasem piekę:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    piękne ciasto!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię to ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    dziś widziałem na ulicy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !