Sposób przygotowania

Cebulę obrać, drobno pokroić; grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Rozgrzać na patelni łyżkę oleju, przesmażyć cebulę, dodać grzyby, smażyć kilkanaście minut mieszając i odparowując nadmiar wody, przestudzić. W misce wymieszać ugotowany, zimny ryż, usmażone grzyby, wbić jedno jajko, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, dobrze wyrobić. Jeśli masa będzie zbyt rzadka dosypać nieco bułki tartej. Zwilżonymi zimną wodą dłońmi nabierać porcje masy wielkości dużej garści, formować podłużne krokiety, obtoczyć w mące, w roztrzepanym jajku i bułce tartej zmieszanej z sezamem. Kłaść na patelnię,na rozgrzany olej, smażyć na złoto-brązowo. Podawać na gorąco.
Z tej ilości wyszło mi sześć sporych krokietów, po dwa na osobę.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    robiłam ale z pieczarkami pyszne tez
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Przepis zostawiam sobie do wypróbowania.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    mniam
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszniutkie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    wyglądają smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    ale pychota
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewcia1312

    Ciekawe jak smakują?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !