Sposób przygotowania

Ciasto:W garnku rozprowadzić drożdże, cukier i ciepłe mleko,dodać 4 łyżki mąki, połączyć , przykryć i odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Do mąki z solą i majerankiem wlać rozczyn drożdżowy, zagnieść ciasto, dodać olej i jeszcze raz zagnieść . Ciasto podzielić na 2 części. Z każdej wywałkować placek,duży lub mały to zależy jaki chcemy spód, cienki czy gruby.Ciasto wykładamy na blachę wcześniej posmarowaną oliwą i obsypaną mąką(w brzegi ciasta można zawinąć paski żółtego sera) nakładamy farsz i posypujemy żółtym serem, oliwkami i pozostawiamy do wyrośnięcia.
Pieczemy w temp.200stopni przez około 20minut

Farsz:Cebulę, pieczarki, kroimy i smażymy na maśle, dodajemy przyprawy do pizzy i przecier pomidorowy. Dusimy pod przykryciem 5 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pyza

    Hmmm tradycyjna swojska pizza wygląda bardzo smacznie, proponuje zainwestować w blache do pizzy napewno będzie bardziej okrągła :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    super:)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !