Sposób przygotowania

Mak sparzyć, gotować aż będzie pękał. Przekręcić przez maszynkę 2 razy. Do maku wsypać cukier, kaszkę manną, ubić 5 żółtek i dodać, dodać rozpuszczoną letnią margarynę oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać. Jabłka zetrzeć na tarce. Dodać do ciasta. Na koniec dodać ubite na sztywno białka. Piec ok 40-45 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    szkoda ze fotki nie ma:(ale napewno super jest
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna67

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pyszny makowiec.
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    uwielbiam z makiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !