Sposób przygotowania

Ciasto:
Suche składniki i masło umieszczamy w malakserze i dokładnie siekamy. Gdy się połączą dodajemy żółtka i szybko zagniatamy. Jednolite i gładkie ciasto owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Foremki natłuszczamy margaryną , stawiamy obok siebie. Wychłodzone ciasto wałkujemy na cienko, nawijamy na wałek ,przenosimy na foremki, na nich ciasto lekko rozwałkujemy i wciskamy do środka i pieczemy. Po upieczeniu do zimnych babeczek kładziemy krem ,owoce i polewamy tężejącą galaretkę(którą rozpuszczamy w szklance gorącej wody).

Krem:
Przygotować według przepisu na opakowaniu.
Temperatura pieczenia: 1800C
Czas pieczenia: na złoty kolor.(około 15-20minut)


Polecam bitą śmietanę i truskawki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pyza

    Mmmm pysznie wygląda dzisiaj zorbie je dla moich łasuchów
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pyza

    Mmmm pysznie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    az slinka cieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    No piękne i na pewno smaczne!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo apetycznie wyglądają.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    swietne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    swietne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię babeczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    boskie
  • 1
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    pieknie wygladaja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !