Sposób przygotowania

Cytrynę sparzyć, wycisnąć sok. Gruszki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, delikatnie wydrążyć gniazda nasienne, obrać ze skórki. skropić sokiem z cytryny.
Do szerokiego rondla wlać wodę, wsypać cukier, dodać przekrojoną laskę wanilii, zamieszać. Włożyć gruszki, gotować na małym ogniu 10 minut. Ostudzić, pozostawiając owoce w syropie.
Czekoladę mleczną drobno pokroić, włożyć do rondelka o grubym dnie, wlać kilka łyżek wody, mieszając, stopić na małym ogniu. Wlać śmietanę kremówkę, wymieszać.
Czekoladę białą równie z stopić na małym ogniu. Gruszki wyjąć na talerzyki, polać sosami czekoladowymi. Podawać z lodami waniliowymi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    brzmi dobrze
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    rewelacja gruszki są pyszne a co dopiero w czekoladzie...pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !