Sposób przygotowania

ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,przestudzić i pokroić w plastry,pieczarki oczyścić,pokroić w plasterki,cebulę w piórka,parówki w plasterki,na patelni rozgrzać masło z oliwą,wrzucić cebulę,zeszklić,mieszając,dodać pieczarki,dusić aż puszczą sok,włożyć parówki,smażyć razem ok.10min.przyprawić do smaku solą,pieprzem i ziołami.SOS:masło stopić na patelni,wsypać mąkę zrobić jasną zasmażkę,kostkę rozpuścić w 1/2 szkl.wody,wlać na patelnię cały czas mieszając,dodać śmietanę zagotować przyprawić tymiankiem,sos wlać do cebuli z pieczarkami i parówkami,wymieszać,połowę ziemniaków włożyć do naczynia żaroodpornego,wyłożyć farsz przykryć resztą ziemniaków i posypać startym serem,zapiec w piekarniku 40min.w temp.180st.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !