Sposób przygotowania

Żółtka ,cukier puder,cukier waniliowy dobrze roztrzepać.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i posiekać,wlać roztrzepane żółtka z cukrem.Zagniatając ciasto-wyrabiać.Schłodzić w lodówce.Następnie rozwałkować i wycinać krążki foremką do babeczek i szklanką odlepić posmarowaną tłuszczem zewnętrzną stronę foremki do babeczek i upiec na żółty kolor.W krążkach wycinanych foremką wyciąć dziurki .Upiec.Z części ciasta zrobić rulon, pokroić na małe kawałki przypominające nóżkę grzybka.Jeden koniec każdego kawałka moczyć w białku i otaczać w maku.Upiec.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !