Przepis i sposób przygotowania na: kapusta pekińska po chińsku
Wymieszać składniki sosu: , polać warzywa. Rozgrzać olej sezamowy i polać nim kapustę. Dokładnie wymieszać i odstawić na min. 2 godz. Podawać jako dodatek do dań.
kapusta pekińska | 1/2 główki |
papryka czerwona | 1/2 szt |
pieprz syczuański | do smaku |
olej sezamowy | do smażenia |
ocet | 2 łyżki |
cukier | 4 łyżki |
sos sojowy jasny | 1 łyżka |
sól | 1/2 łyżki |
imbir | 1 kawałek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: