Sposób przygotowania

Bułkę namaczamy w wodzie. Pół cebuli mielimy w blenderze na papkę.

Do mięsa wbijamy całe jajko, dodajemy odciśniętą z wody bułkę, zmieloną cebulę
i przyprawiamy przyprawą uniwersalną.

Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i jeszcze raz formujemy, żeby panierka dobrze się trzymała.

Smażymy na wolnym ogniu, aż staną się rumiane.

Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

Na patelni podsmażamy cebulę, a następnie dodajemy pieczarki, przyprawiamy solą
i pieprzem. Dusimy chwilę pod przykryciem, a następnie smażymy, aż cała woda odparuje.

Kotlety podajemy częściowo przykryte pieczarkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    mm bardzo smaczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    super wygladają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    rewelacyjny obiad:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    smaczne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczna propozycja !
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Takie mielone robię często dla męża, uwielbia grzybki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !