Sposób przygotowania

Na odrobinie oleju podsmażyć pora (najlepiej tylko zieloną część) pokrojonego w półplasterki, dodać posienany seler naciowy i smażyć parę minut na niezbyt duzym ogniu. Dodać oliwki pokrojone w plasterki i zielony pieprz marynowany. Smażyć chwilkę i wlać gęsty jogurt naturalny. Doprawić do smaku, pieprzem zielonym i suszoną bazylią, dusić kilka minut.
Jajko roztrzepać w miseczce.
Ser camambert (fajny będzie z zielonym pieprzem w środku) zamoczyć w jaku, potem w bułce tartej i smażyć na patelni z odrobiną oleju. Smażyć z obu stron po kilka minut, tak, żeby panierka się zarumieniła.
Podawać polany zielonym sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    mój ulubiony serek
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszny!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !