Sposób przygotowania

Boczek kroimy w kostkę, cebulkę w kosteczkę, czosnek w plastry, pieczarki w grube plastry.
Podsmażamy boczek na łyzce oleju, dodajemy cebulę, czosnek, smazymy ok 5 minut, w tym czasie na osobnej patelni podsmażamy pieczarki.
Do podsmazonego boczku dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy dokładnie i smażymy jeszcze 3 minuty, zalewamy boczek przygotowany z bulionem z kostki (na wędzonym boczku), dodajemy pieczarki, przyprawiamy dużą iloscia pieprzu i chilli, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, dusimy ok 10 minut.
Pod koniec dodajemy odsączoną fasolę i kiełki fasoli, podajemy z pietruszka:) Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bardzo ciekawa ta zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny zestaw składników
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    dobre :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    ciekawa :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    brzmi smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    smaczna musi być
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    mm.. coś dla mnie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !