Sposób przygotowania

Cukier waniliowy zagotować z sokiem, pod koniec dodać żelatynę , cały czas mieszać. Ściągnąć z ognia dodać pokrojone w ćwiartki truskawki oraz ubitą śmietanę. Wszystko wymieszać delikatnie i chłodzić w lodówce min . 1 godzinę. Ciasto francuskie rozwinąć i powycinać trójkąty o tej samej wielkości. Posypać cukrem pudrem i piec w temp. 220\'C ok 15-20 min na złoty kolor. Gotowe przekładać kremem. I posypać z wierzchu cukrem pudrem . Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi smakować wyśmienicie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ale super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    mniammm, jak w składnikach są truskawki to na pewno pyszny ten przekładaniec

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !