Sposób przygotowania

Do garnuszka wsypać cukier i dodać resztę składników ( cukier waniliowy można pominąć, ja dodałam z prawdziwą wanilią- ma charakterystyczny smak i zapach,lekko gorzkawy dla równowagi). Mieszając, doprowadzić do rozpuszczenia (uważać by nie przypalić) i na małym ogniu chwilę podgrzewać. Karmel jest idealny do owoców, mocno słodki(wg gustu można zmniejszyć ilość cukru lub dolać wody), w garnuszku dość płynny lecz szybko gęstnieje :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    jedyna rada to od razu umyć naczynie bo potem ciężko będzie;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    SMACZNY

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !