Sposób przygotowania

1. 1l mleka wlewamy do garnka, dosypujemy szklankę cukru i zagotowujemy. Do reszty mleka wsypujemy obie mąki i dokładnie mieszamy, by nie powstały grudki (ja mieszamy w shakerze). Kiedy mleko w garnku się zagotuje, dolewamy wymieszane mleko z obiema mąkami. Zdejmujemy garnek z ognia i mieszamy do powstania jednolitej masy. Masę odstawiamy do przestudzenia.
2. Masło siekamy i wrzucamy do miski. Schłodzoną masę dodajemy po trochę do masła i miksujemy. Miksujemy do momentu powstania gładkiej masy. Na końcu wsypujemy kokos i dokładnie mieszamy.
3. Na blasze układamy herbatniki, smarujemy masą kokosową (dajemy ok.3/4 masy), znów układamy herbatniki i smarujemy resztą masy. Posypujemy wierzch kokosem i gotowe! Odstawiamy na 6 godzin, by herbatniki zmiękły.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Arleta / kaja13

    ciekawy przepis hmm łatwy i szybki i na pewno pychota
  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Żnana nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    robie inne rafaello ale te wygląda smakowicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    smakowity
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    smakowity
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    uwielbiam ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też takie robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !