Przepis i sposób przygotowania na: Ryba Tilapia w cieście cebulowo-piwnym
Rybę osolić, popieprzyć. Filety przekroić na połówki. Skropić sokiem z cytryny. cebule utrzeć na miazgę na drobnej tarce jarzynowej. Zrobić ciasto z piwa, jajek, mąki. Dodać miazgę z cebuli, Pieprz, paprykę. Na patelni rozgrzać oliwę. Filety rybne maczać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na rumiano z obu stron. Zmniejszyć gaz i dosmażyć rybę. Podawać z surówka z kiszonej kapusty. Można podać do tego ziemniaki z wody, ale niekoniecznie.
Można w tym cieście przyrządzać również inne rodzaje filetów rybnych. Doskonała jest tak zrobiona Panga, Morszczuk, Dorsz. Jeżeli ktoś nie przepada za smakiem piwa, albo obiad mają jeść również dzieci, proponuję zastąpić piwo mlekiem. Ciasto będzie delikatniejsze, a smaku to nie pogorszy.