Sposób przygotowania

Na gorącą oliwę wrzuciłam 3 posiekane ząbki czosnku i pół cebuli pokrojonej w piórka. Po kilku sekundach wsypałam 5 łyżek ryżu i smażyłam minutkę. Po tym czasie wlałam pół litra wody, dodałam kostkę rosołową, paprykę mieloną ostrą i słodką, pół łyżeczki curry. Dusiłam wszystko pod przykryciem, co jakiś czas mieszając i dolewając tyle wody, aby ryż się nie przypalał. Po ok 10 minutach dodałam pół czerwonej papryki pociętej w cienkie paseczki. Dusiłam jeszcze ok 8 minut. Kiedy ryż był gotowy, dodałam ugotowane mięso kurczaka i ugotowaną marchewkę pokrojoną w słupki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Lubię taeei dania :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !