Sposób przygotowania

Mielone mięso wyrobić z tarta bułką, jajkiem, przyprawą i zieleniną. Z fasolki odcedzić zalewę do rondla. Zmasy mięsnej formować jednakowej wielkości pulpety, włożyć je do wrzącej zalewy i gotować 15 minut. Tluszcz stopić, wymieszać z mąką i rozprowadzić wywarem w którym gotowały się pulpety. Dodać fasolę i namoczone drobno pokrojone śliwki. Włożyć do potrawy plasterki umytej cytryny i wszystko razem gotować kilka minut. Podawać z ziemniakami, ryżem lub pieczywem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    wypróbuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !