Sposób przygotowania

Przygotuj sos jogurtowy: Ogórek obierz ze skórki, zetrzyj na tarce o małych otworach. Następnie posól i odstaw na 15-30 minut, aby puścił sok.
3 ząbki czosnku obierz z łupin i przeciśnij przez praskę. Dymkę oczyść i drobno posiekaj ze szczypiorkiem. Ogórek dobrze odciśnij, dodaj do jogurtu.
Następnie wymieszaj go z czosnkiem i pokrojoną dymką. Przypraw wszystko do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Naczynie z sosem przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 40 minut, by dobrze się schłodził.
Teraz przygotuj kebaby: Cebulę obierz i 3 ząbki czosnku również obierz z łupin i posiekaj. Następnie wymieszaj z mięsem i jajkiem. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Z mięsnej masy, wilgotnymi rękoma, formuj wałeczki o grubości ok. 2 cm. Nabijaj je na długie drewniane patyczki. Posmaruj je olejem. Piecz na ruszcie lub smaż na patelni. Gotowe kebaby podawaj z sosem jogurtowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    bardzo ciekawy przepis!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    musi być pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    uwielbiam takie jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !