Sposób przygotowania

W ciepłym mleku, rozrabiamy drozdże dodajemy cukier połowe, i mąki tak aby powstał taki rozczyn o konsystencji śmietanym odstawiamy na 15 minut, po tym czsie do rozczynu dodajemy jajka, roztopione masło, i reszte mąki oraz cukru, wyrabiamy ciasto, odstawiamy na godzinę , po tym czasie wałkujemy, literatką wycianmy krązki, robimy z nich kulki, smażymy na rozgrzanym oleju, w kompieli wodnej roztapiamy czekoladę, ostudzone pączki polewamy czekoladą

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    moniczka1

    moje ulubione paczki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmmmmmmmmniam uwielbiam domowe pączki
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    świetnie opisany i smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !