Sposób przygotowania

Płatki owsiane zalać w misce zimnym mlekiem i pozostawić na trzy godziny. Masło utrzeć z żołtkami i cukrem pudrem, dodawać po łyżce platków, ciagle ucierając. Na końcu dodać mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę z białek. Delikatnie ciasto wymieszać. Tortownicę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyłożyć ciasto do tortownicy, wstawić do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i piec około 40 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwa krążki i przełożyć powidłami. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    uwielbiam platki, ciasto tez musi być super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !