Sposób przygotowania

Śmietanę mieszamy z cukrem ,1 cukrem wanilinowym i miękkim masłem.Kolejno wbijamy jajka ,wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia ,następnie dodajemy skórkę z cytryny i wiórki czekoladowe .tortownice smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą .Ciasto przekładamy do formy i pieczemy 25 minut w temperaturze 200* C .Brzoskwinie osaczamy z soku .Sok odstawiamy .Owoce kroimy na duże kawałki .Wierzch ciasta Smarujemy galaretką malinową ,układamy brzoskwinie.Odmierzamy szklankę soku brzoskwiniowego wlewamy do rondelka ,dodajemy galaretkę brzoskwiniową i podgrzewamy aż się dobrze rozpuści.Lekko studzimy i wykładamy na poukładane na cieście owoce.Wstawiamy do lodówki .Śmietanę ubijamy na sztywno ,dodajemy cukier wanilinowy .Przekładamy na cisto .Przed podaniem posypujemy posiekanymi orzeszkami .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Torcik na 5+
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszniutki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    daję 6
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    rewelacyjny torcik
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetny torcik tylko zastanawiam się ile tej kremówki ....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !