Sposób przygotowania

Masę marcepanowa ucieramy z cukrem pudrem pistacjami i likierem .Na stolnicy posypanej cukrem pudrem wałkujemy ciasto na grubośc 1 cm.Foremkami wycinamy foremką .Przekładamy na tackę przykrywamy folia i wstawiamy do lodówki na 2 godziny .czekolady osobno roztapiamy w kąpieli wodnej.Każde serca moczymy osobno w czekoladzie wyjmujemy by nadmiar czekolady spłyną i układamy na pergaminie i czekamy aż zastygnie.Biała czekolada dekorujemy serca i posypujemy pistacjami lub wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    No,no,no - czuć już święta:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    szkoda że nie ma zdjęcia
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    super
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    to coś na moje podniebienie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !