Sposób przygotowania

Z mąki, mleka, jajek i oliwy zrobić ok. 6-7 naleśników. Przygotować błyskawiczne płatki ryżowe na mleku (wg. przepisu
. na opakowaniu), czekolade rozpuścić na patelni
. z dodatkiem łyżeczki cukru i masła. Twaróg rozgnieść, dodać mleka, sok z ćwiartki cytryny, łyżeczkę cukru i utrzeć, aby uzyskac jednolitą masę. Naleśniki przełożyć składnikami zaczynając od najcięższych, tj. płatków ryżowych (do których można dodac odrobinę jogurtu smakowego) oraz twarogu, następnie rozsmarować czekolade( rozpuszczoną w kapieli wodnej), dżemy, a ostatnią warstwę polać jogurtem tak,żeby spłynął na również na niższe warstwy tortu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !